Ikke mere soja!

Nej tak til soja i foderet

Alle Thises andelshavere er pr. 1. oktober 2022 stoppet med at fodre deres køer, ungdyr og kalve med soja

Dit valg er vigtigt! Også når det gælder, hvilken pakke smør, mælk eller yoghurt, der ryger i kurven når du handler ind. Vi har skiftet fra soja til andre proteinkilder som hestebønner, ærter og lupiner i vores foder til køerne. Det er et naturligt valg. For sojadyrkning foregår ofte steder i verden, hvor regnskoven fældes til fordel for sojadyrkning. At drive ansvarligt landbrug i Danmark handler også om, hivlket aftryk der sættes i resten af verden. 

Soja dyrkes ofte på arealer, hvor der tidligere var regnskov eller andre naturlige økosystemer, og den stadigt stigende globale efterspørgsel på soja er medvirkende til, at der nu ryddes mere skov og natur end nogensinde før - til skade for biodiversitet og klima. 

Derfor har vi i samarbejde med landmændene bag mejeriet udfaset soja fra køernes foder, og siden 1. oktober 2022 er alle vores mejeriprodukter produceret helt uden brug af soja i foderet. 

Et betydningsfuldt skridt i klimakampen.

Fakta om sojadyrkning


"Regnskoven, Jordens lunger, er under pres, og sojaproduktion bærer en stor del af skylden for fældning af regnskov, som igen har store konsekvenser for klimaet. Importeret soja svarer til en tredjedel af dansk landbrugs samlede klimaaftryk, så der er behov for handling" siger Svend Schou Borch, Adm. direktør på Thise Mejeri