Skyrcreme med fløde pære Belle Hélène Forkæl familie og venner med en smuk og velsmagende dessert Dessert 0-30 min. 4 personer
Vanilje-crumblekage med æble og brombær En enkel crumblekage, der kan varieres i det uendelige, og som kan bages året rundt med de frugter, der er i sæson Dessert 60-90 min. 6-8 personer
Frangipane Søde små kager, der kan varieres i det uendelige med årstidens frugter. Kom også gerne lidt likør eller rom i dejen Dessert 0-30 min. 6 personer
Rødbede-ingefær kage med skyr-frosting En saftig og sødmefuld kage med et skønt pift af lime og ingefær. Perfekt til en varm kop te på en kold dag Dessert 60-90 min. 8 personer
Flødebagt knoldselleri Du kan også bruge andre krydderurter, prøv for eksempel med koriander og chili eller persille Tilbehør 30-60 min. 4 personer
Bagte porrer med pisket flødedressing med kørvel og salvie Porrer får en herlig smag og konsistens, når de bages i ovnen, og den fede smag fra fløde komplimenterer porrernes fine løgsmag Tilbehør 0-30 min. 4 personer
Tre yoghurtdips: Urter, avokado og peberfrugt Yoghurt er også skønt i dips, og her kommer tre varianter fra den helt cremede til den mere lette. Prøv dig også frem og lav dine egne yoghurtdips til salater, tacos eller noget helt tredje Tilbehør 0-30 min. 4 personer
Coleslaw Den klassiske coleslaw. Server den med en stor saftig burger, eller til hverdag med godt brød Tilbehør 0-30 min. 4 personer
Marineret Vesterhavsost Har du en rest Vesterhavsost? Giv den nyt liv ved at marinere i en smagsgivende olie. Servér som tapas eller snack til en drink. Eller brug den i en salat. Du kan også marinere de andre typer af Vesterhavsost Forret 30-60 min. 6-8 personer
Dip af søde kartofler og Vesterhavsost Servér denne nemme og velsmagende dip med stave af grøntsager og evt. lidt brød. Den kan også smøres på brød under pålæg. Variér smagen ved at bruge røget Vesterhavsost Forret 30-60 min. 4 personer
Ostekiks med rosmarin Disse små ostekiks, bagt efter engelsk tradition, er en mellemting mellem en småkage og en kiks. Ostens smag kommer frem på fin vis og er et skønt og mere salt indslag på kaffebordet Tilbehør 30-60 min. 2-4 personer
Rødkålssalat med solsikkekerner og blå kornblomst Den karakteristiske smag af Blå Kornblomst er dejlig i kålsalater. Her i en rustik salat med rødkål og tahin og en frisk yoghurtdressing Tilbehør 0-30 min. 4 personer
Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld Denne ret er et fint miks af mellemøstlige smage og danske mejeritraditioner. Den grubelagrede Vesterhavsost fra Thise er særdeles velegnet til gratinering af grøntsager og smelter fint sammen med auberginernes karakteristiske smag Forret 30-60 min. 4 personer
Frisk laksepaté rørt på røget laks, kvark og lime Kvark er super velegnet i det salte køkken, og her giver den let syrlige smag et fint modspil til laksen. Retten kan også serveres med friskhakket persille, ligesom du kan spæde laksen op med en reven gulerod Forret 0-30 min. 4 personer
Rødløgskompot En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus Tilbehør 30-60 min.
Pandestegt rødspætte med Creme Fraiche-sauce Dejlig hverdagsmad får en ekstra pift med vores lækre Creme Fraiche! Hovedret 0-30 min. 2 personer
Hvid chokoladecreme En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus Tilbehør 0-30 min.
Kartoffelpizza med Blå Kornblomst Blå Kornblomst giver dejlig smag – også i det varme køkken Hovedret 30-60 min. 2 personer
Æble/Fennikel kompot En opskrift udarbejdet af Daniel Justesen, Restaurant Havnær, Aarhus Tilbehør 30-60 min.
Fiskefrikadeller med hjemmerørt skyr-remoulade Server fiskefrikadellerne med en sprød salat og en dejlig skive rugbrød til Hovedret 0-30 min. 4 personer
Rødbedepizza med rosenkål, kørvel og Vesterhavsost Fyldig pizza med de bedste, økologiske danske grøntsager – pizzaen er nem at lave og kræver blot, at dejen sættes over aftenen før Hovedret 30-60 min. 2 personer
Pasta med Vesterhavsost og grønkålspesto Vesterhavsost og grønkål er pot og pande i denne enkle men smagfulde ret, der mætter på en travl hverdagsaften! Hovedret 0-30 min. 2 personer
Ostechips Disse ostechips er gode som snack, men du kan også brække dem i mindre stykker og bruge i en salat eller som drys på en suppe. Brug både Vesterhavsost, røget Vesterhavsost og grubelagret Vesterhavsost Tilbehør 0-30 min.
Pasta med svampe i urteflødesovs En rigtig efterårsklassiker spædet op med grønne urter! Brug et miks af svampe alt efter årstid og tilgængelighed Hovedret 0-30 min. 2 personer
Ostecreme med blå grubé Du kan skrue op eller ned for smagen af blåskimmelost ved at tilsætte mindre eller mere crème frâiche. Få glæde af en rest blåskimmelost med denne creme, som du fx kan nyde på en skive knækbrød, i en burger eller smurt på brød under pålæg Tilbehør 0-30 min.
Ostegratinerede auberginer med couscous-fyld Denne ret er et fint miks af mellemøstlige smage og danske mejeritraditioner. Den grubelagrede Vesterhavsost fra Thise er særdeles velegnet til gratinering af grøntsager og smelter fint sammen med auberginernes karakteristiske smag Hovedret 30-60 min. 4 personer
Ketchup på grønne tomater En ketchup lavet på friskjuicede grønne tomater. Tilsmagt med æbleeddike og rørsukker for at fremhæve tomaten. Et dejlig frisk tilbehør, som passer godt til milde og mellemstærke oste Tilbehør 0-30 min.
Dehydreret/Marineret rødbede Går særdeles godt til røget vesterhavsost, som er en meget intens ost, hvor røgen virkelig fremhæver ostens power. Osten kræver et stærkt modspil, og gerne noget sødme Tilbehør 0-30 min.
Timian/Mandel karamel Indkogt karamel med Thise fløde tilsmagt med frisk timian og bagte mandler. Tilsmagt med Thise skyr for konsistens og syre Tilbehør 0-30 min.
Citron/Chokolade curd Syrlig æggecreme med eftersmag af chokolade - Går særdeles godt til blå ost Tilbehør 0-30 min.
Smagssat smør: Hvidløg-basilikum, Chili-citron og Lakrids Smagssat smør er sjovt at lave og oser af overskud, når gæsterne kommer på besøg. Prøv dig også frem med egne smagsvarianter. Tilbehør 0-30 min. 4 personer
Overnight oats En dejlig løsning, hvis det skal gå stærkt om morgenen. Morgenmaden passer sig selv i køleskabet natten over og er næsten klar til servering, når du tager den ud om morgenen. Morgenmad 0-30 min. 2 personer
Frisk laksepaté rørt på røget laks, creme fraiche og lime Creme fraiche er super velegnet i det salte køkken, og her giver den let syrlige smag et fint modspil til laksen. Retten kan også serveres med friskhakket persille, ligesom du kan spæde laksen op med en reven gulerod. Frokost 0-30 min. 4 personer
'Hjemmelavet' vaniljeyoghurt med honningristet granola En granola er en bagt mysli og smager himmelsk sammen med en god yoghurt – perfekt til brunch eller overnattende gæster. Brug også myslien som topping på gammeldags æblekage Morgenmad 0-30 min. 4 personer
Portvinsnødder Sødmen fra portvin og farin matcher vores blåskimmeloste perfekt. Kan selvfølgelig også nydes til andre gode oste Tilbehør 0-30 min.
Blødt julerugbrød med brunkagesmag Her få du rugbrød med fast krumme og en dejlig duft af jul. Thise smør og kærnemælk giver konsistens og smag. Frokost 60-90 min.
Fluffy morgenmadsomeletter med skyr-rabarber topping Disse lækre omeletter er en mellemting mellem en pandekage og en klassisk omelet, og fordi æggene piskes, bliver de dejligt luftige. Vi har brugt skyr som topping, der har en blød tekstur og som smager herligt sammen med de syrlige rabarber Morgenmad 30-60 min. 4 personer
Bagte kartofler med Blå Kornblomst Servér denne velsmagende forret med en stor grøn salat og drys med brøndkarse, kørvel eller persille Forret 60-90 min. 4 personer
Bagte kartofler med Blå Kornblomst Servér denne velsmagende forret med en stor grøn salat og drys med brøndkarse, kørvel eller persille Tilbehør 60-90 min. 4 personer
Gulerodssuppe med creme fraiche Krydret suppe med masser af spark og den gode smag af creme fraiche 38%. Du kan både bruge creme fraiche 18% og creme fraiche 38%. Forret 30-60 min. 4 personer