Tre yoghurtdips: Urter, avokado og peberfrugt
Yoghurt er også skønt i dips, og her kommer tre varianter fra den helt cremede til den mere lette. Prøv dig også frem og lav dine egne yoghurtdips til salater, tacos eller noget helt tredje
Ingredienser
BASILIKUM, MYNTE & KORIANDERDIP
2 dl sødmælksyoghurt naturel
50 g blandede friske urter, for eksempel basilikum, mynte og koriander
½ tsk. flagesalt
1 spsk. limesaft
AVOKADODIP
1 fed hvidløg
1 dl sødmælksyoghurt naturel
1 moden avokado
1 spsk. chiliflager
1 tsk. citronsaft
PEBERFRUGT & PAPRIKADIP
1 dl sødmælksyoghurt naturel
1 tsk. sød paprika
½ tsk. stærk paprika
1 rød peberfrugt
Sådan gør du
BASILIKUM, MYNTE & KORIANDERDIP
Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend.
Server straks for eksempel som topping på en gulerodssuppe eller som dip til grøntsagsstænger.
Tip: Hvis du ønsker en mere spicy version, så tilsæt en tsk. chiliflager.
AVOKADODIP
Fjern skallen fra hvidløget og kom det i en minihakker sammen med de øvrige ingredienser. Blend til en ensartet masse og server straks til for eksempel ovnbagte søde kartofler, falafler eller som dip til en grøn salat.
PEBERFRUGT & PAPRIKADIP
Skyl og rens peberfrugten for kerner og steg den på panden i en smule olie, til den tager farve og bliver blød. Lad den køle lidt af og blend med de øvrige ingredienser.