![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fvaniljeyoghurt+og+granola.jpg&width=640&format=webp)
'Hjemmelavet' vaniljeyoghurt med honningristet granola
En granola er en bagt mysli og smager himmelsk sammen med en god yoghurt – perfekt til brunch eller overnattende gæster. Brug også myslien som topping på gammeldags æblekage
Ingredienser
VANILJEYOGHURT
400 g græsk inspireret yoghurt fra Thise eller Sødmælksyoghurt
1 vaniljestang
1 spsk. ahornsirup
GRANOLA
100 g havreflager
100 g speltflager
50 g hasselnødder
50 g mandler
20 g frysetørrede hindbær
½ tsk. kardemomme, stødt
½ tsk. muskat, stød
½ tsk. stødt vaniljepulver
1 tsk. kanel
3 spsk. honning
5 spsk. smagsneutral olie
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fContent%2fMiljoe-billeder%2fOpskrifter%2fvaniljeyoghurt+og+granola.jpg&width=640&format=webp)
Sådan gør du
VANILJEYOGHURT
Bland alle ingredienserne og stil på køl indtil servering – gerne natten over.
GRANOLA
Sæt ovnen på 180 grader.
Kom havre- og speltflager samt hasselnødder og mandler op på en bradepande med honning, olie og krydderier. Vend godt rundt, bag et par minutter og vend godt rundt i bradepanden igen. Bag i 15 minutter eller til granolaen er gylden.
Tag ud af ovnen og lad granolaen køle af på bagepapiret.
Tilsæt frysetørrede hindbær og server med vaniljeyoghurten.