Bagte porrer med pisket flødedressing med kørvel og salvie
Porrer får en herlig smag og konsistens, når de bages i ovnen, og den fede smag fra fløde komplimenterer porrernes fine løgsmag
Ingredienser
8 små porrer
1 bundt frisk kørvel
1 bundt frisk salvie
1½ dl fløde
5 spsk. rapsolie
Flagesalt
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader.
Rens porrerne og fjern de grove ender. Del dem i halve og kom op på en bageplade med bagepapir på.
Pensl med en smule olie.
Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Vask og rens kørvel og salvie, og tag et par enkelte blade fra til pynt.
Kom de resterende krydderurter op i en minihakker sammen med rapsolien og et drys flagesalt, gør til en ensartet masse.
Kom krydderolien op i en gryde og varm langsomt op. Tilsæt fløden og pisk til en varm dressing med et piskeris.
Server den varme flødesauce med de varme porrer, straks de er ude af ovnen.
Du kan også bruge andre krydderurter, prøv for eksempel med koriander og chili eller persille