Kartoffelpizza med Blå Kornblomst


Blå Kornblomst giver dejlig smag – også i det varme køkken
Hovedret
30-60 min.
2 personer

Ingredienser

PIZZADEJ
5 g gær
1½ dl vand
¼ tsk. salt
¼ dl olivenolie
225 g durummel 

FYLD
30 g Blå Kornblomst
1 mellemstor kartoffel
1 spsk. olivenolie
Lidt persille eller andre urter

Sådan gør du

DAGEN FØR
Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5–10 min. til den bliver fast og sammenhængende. Den vil stadig virke fugtig. Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.

PÅ DAGEN
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Drys en bordplade med mel, og rul dejen ud til en mellemstor pizza.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir på, og flyt forsigtigt dejen over på pladen, inden du kommer fyld på pizzaen.

Pensl pizzaen med olivenolie.

Skær kartoflen i tynde skiver, for eksempel på et mandolinjern. Fordel dem på pizzaen, de skal helst overlappe lidt.

Kom Blå Kornblomst på pizzaen med en teske, fordel osten i små toppe på dejen.

Bag i 12 minutter og server straks med persille eller andre urter på toppen.

 

Flere hovedretter