Rødbedepizza med rosenkål, kørvel og Vesterhavsost


Fyldig pizza med de bedste, økologiske danske grøntsager – pizzaen er nem at lave og kræver blot, at dejen sættes over aftenen før
Hovedret
30-60 min.
2 personer

Ingredienser

PIZZADEJ
5 g gær
1½ dl vand
¼ tsk. salt
¼ dl olivenolie
225 g durummel

FYLD
30 g Vesterhavsost
1 rødbede
1 bundt kørvel
4 stk. rosenkål
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

DAGEN FØR
Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5–10 min. til den bliver fast og sammenhængende. Den vil stadig virke fugtig. Sæt tætsluttende film over skålen, og læg en tallerken eller lignende ovenpå, og lad den hæve på køl natten over.

PÅ DAGEN
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Drys en bordplade med mel, og rul dejen ud til en mellemstor pizza.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir på, og flyt forsigtigt dejen over på pladen, inden du kommer fyld på pizzaen.

Skræl rødbeden og snit den i fine skiver, evt. på et mandolinjern. Riv osten på rivejern.

Fordel halvdelen af osten på dejen og dæk hernæst dejen med rødbedeskiver. Lad dem overlappe en smule, da de trækker sig sammen. Kom den resterende ost på rødbedeskiverne, drys med friskkværnet peber og salt og bag i ovnen i 10-12 minutter.

Skyl kørvelen og rosenkålen. Skær bunden af rosenkålen og del den i blade. Fordel rosenkål og kørvel på den varme pizza, dryp med lidt olivenolie og server straks.

Rødbederne kan for eksempel skiftes ud med tynde skiver knoldselleri eller kartofler. Du kan også drysse med andre friske urter som timian eller mynte, når pizzaen kommer ud af ovnen.

Flere hovedretter