Skyrcreme med fløde pære Belle Hélène
Forkæl familie og venner med en smuk og velsmagende dessert
Ingredienser
LAGE
8 dl vand
Saft fra en citron
1 vaniljestang
2 cm frisk ingefær
100 g sukker
CREME
2 dl skyr
¼ piskefløde
1 tsk. honning
ØVRIGT
4 faste pærer
God mørk chokolade til pynt
Sådan gør du
Kom vand, citronsaft, kornene fra vaniljestangen samt selve stangen, sukker og ingefær op i en gryde og kog på middelvarme, til sukkeret er opløst. Lad lagen koge yderligere fem minutter, mens du gør pærerne klar.
Skræl pærerne og del dem i halve, fjern kernehuset. Kom dem op i sukkerlagen og kog i 5-7 minutter ved middelvarme, indtil pærerne er bløde men stadig faste.
Pisk imens fløden med skyr og honning.
Hak chokoladen fint.
Tag pæren op af lagen og lade køle lidt af, inden du serverer pærerne med creme og drysset med mørk chokolade.
Cremen kan også bruges som tilbehør til frugttærte eller med bagte æbler i stedet for pærer.